Pilih Bahasa

JALAN-JALAN KE PEKAN SEHARI TEMERLOH 3 1/2 (MAKANAN)


 Antara gerai makanan yang terdapat di Pekan Sehari Temerloh

 Sambungan daripada JALAN-JALAN KE PEKAN SEHARI TEMERLOH 3

Sememangnya Pekan Sehari Temerloh amat terkenal dengan kepelbagaian makanan, sayuran , hasil tanaman penduduk kampung , kraftangan, kuih-muih dan banyak lagi.

Kali ini pihak Sejarah Islam Pahang ingin mengajak anda ke Pekan Sehari Temerloh yang merupakan pusat tumpuan pada hujung minggu. Bagi anda yang ingin merasai keenakan makanan, kami ingin berkongsi beberapa tarikan makanan yang enak dan menarik untuk tatapan pembaca.
(GERAI YANG BOLEH ANDA KUNJUNGI BILA ANDA BERKUNJUNG KE PEKAN SEHARI)(KEPELBAGAIAN LAUK PAUK MENARIK)(NASI KERABU, NASI DAGANG DAN HIDANGAN BERASASKAN MEE)
(MEE SUP DAN MEE KARI)(SUP YANG MENJADI TARIKAN PENGUNJUNG) (NASI LEMAK DAUN PISANG) (NASI MINYAK DENGAN PILIHAN LAUK YANG MENARIK)
                                                       (KUIH TRADISIONAL PUN ADA)
(MURTABAK PUN ADA)
(SUASANA GERAI DI PEKAN SEHARI) (GERAI SATAY ) 

 Sebut sahaja hidangan yang anda inginkan . Segalanya ada di Pekan Sehari Ahad Temerloh.    Selamat berkunjung ke Temerloh. Sebarang komen, cadangan, kritikan dan penambahbaikan sangat dialukan. Sila email kepada penulis sekiranya ada sebarang kemuskilan. Selamat membaca !

Share:

0 comments

Mengenai Penulis

Foto saya
ุจุณู… ุงู„ู„ู‡ ุงู„ุฑุญู…ู† ุงู„ุฑุญูŠู… Mengenai Blog : Blog menceritakan kajian sejarah, budaya dan makanan di Pahang. Mengenai Penulis : - Zainal Abidin bin Lebai Hassan @ Tuan Guru Haji Hasanuddin,Pengasas Madrasah al Wosto Temerloh Pahang. - Mengaji di Pondok Al Wosto tahun 1970, Sek Men Agama al Ihsan Kuantan,Kulliah Tinggi Agama Abu Bakar Pekan Pahang, Fakulti Pengajian Al Quraan dan Sunnah, UKM. - Mengajar di Kulliah Tinggi Agama Sultan Abu Bakar Pekan,SMA Guai & SMA Al Wosto. - Dilantik sebagai Guru Penolong Kanan Dua STASAB & Pengetua SMA Guai. - Menulis thesis bertajuk : Penulisan Kitab2 Agama di Pahang (1983) - Penulis Blog Sejarah Islam Pahang. - Menulis dalam buku “ TOKOH-TOKOH ULAMAK PAHANG” 2014. - AJK Falak Kerajaan Negeri Pahang sehingga 2008.
Flag Counter