Pilih Bahasa

PESTA AIR CHENOR PAHANG 2017 (SIRI 1)



PESTA AIR CHENOR (SIRI 1) 


   Minggu lepas, penulis SIP ada terbaca mengenai PESTA AIR CHENOR PAHANG yang bakal diadakan pada 28-30 Julai di Jeti Chenor Lama, Chenor. Minggu ini bakal menyaksikan kelainan dan tarikan di Chenor dengan kepelbagaian aktiviti yang diadakan untuk pelbagai peringkat umur.



                           (Diperoleh daripada sumber Facebook : Kumpulan Pesta Air Chenor )                      





(Tempat yang menjadi pilihan untuk bergambar)


Terdapat 3 sesi aktiviti selama 3 hari berturut-turut iaitu pada sesi pagi, petang dan malam. Penulis sempat meluangkan masa pada sesi pagi kerana banyak aktiviti pertandingan permainan tradisional dipertandingkan seperti sesi memanah, pertandingan gasing , mewarna dan banyak lagi. 










        (LOKASI PERTANDINGAN MEMANAH DAN BERSILAT)



(PERTANDINGAN MEMANAH SEDANG BERLANGSUNG)


   Bersambung ke  SIRI 2 . - klik pada SIRI 2

Share:

0 comments

Mengenai Penulis

Foto saya
ุจุณู… ุงู„ู„ู‡ ุงู„ุฑุญู…ู† ุงู„ุฑุญูŠู… Mengenai Blog : Blog menceritakan kajian sejarah, budaya dan makanan di Pahang. Mengenai Penulis : - Zainal Abidin bin Lebai Hassan @ Tuan Guru Haji Hasanuddin,Pengasas Madrasah al Wosto Temerloh Pahang. - Mengaji di Pondok Al Wosto tahun 1970, Sek Men Agama al Ihsan Kuantan,Kulliah Tinggi Agama Abu Bakar Pekan Pahang, Fakulti Pengajian Al Quraan dan Sunnah, UKM. - Mengajar di Kulliah Tinggi Agama Sultan Abu Bakar Pekan,SMA Guai & SMA Al Wosto. - Dilantik sebagai Guru Penolong Kanan Dua STASAB & Pengetua SMA Guai. - Menulis thesis bertajuk : Penulisan Kitab2 Agama di Pahang (1983) - Penulis Blog Sejarah Islam Pahang. - Menulis dalam buku “ TOKOH-TOKOH ULAMAK PAHANG” 2014. - AJK Falak Kerajaan Negeri Pahang sehingga 2008.
Flag Counter