Pilih Bahasa

RESEPI HIDANGAN LENGKAP ( KAMBING PANGGANG)


KAMBING PANGGANG LADA HITAM




BAHAN – BAHAN :


3 KEPING ISI KAMBING ( BERSIHKAN )

GARAM SECUKUP RASA


BAHAN – BAHAN SOS PERAPAN  :


3 ULAS BAWANG PUTIH ( DICINCANG )

20 GM SERBUK LADA HITAM


20 GM SERBUK LADA SULAH

2 SUDU TEH SERBUK PAPRIKA



CARA MEMASAK :

LUMURKAN ISI KAMBING DENGAN GARAM SECUKUPNYA .
BAGI MENYEDIAKAN SOS PERAPAN , MASUKKAN BAWANG PUTIH , LADA SULAH , LADA HITAM , SERBUK PAPRIKA DAN  KE DALAM MANGKUK . GAUL RATA .
MASUKKAN ISI KAMBING TADI KE DALAM MANGKUK BERISI BAHAN PERAPAN . BIARKAN SELAMA 3 JAM.
PANASKAN PEMANGGANG DAN MASAK SEHINGGA SEMPURNA

Share:

4 comments

  1. Terima kasih berkongsi resipi ini. Boleh la saya share ngan famili dan rakan.

    BalasPadam
  2. Wow kambing bakar? Favourite gila kalau bab" kambing ni apalagi kalau kambing bakar.

    BalasPadam

Flag Counter

Pemberitahuan

Pemberitahuan
Segala hantaran/post di blog ini hanya berkaitan dengan usaha sama dalam memperkasakan sejarah islam, budaya, makanan dan tempat pelancongan di negeri Pahang, dan tidak mempunyai sebarang kaitan dengan mana-mana pihak serta tidak menerima pengiklanan. Semua perkongsian adalah atas minat penulis yang mula berkembang sejak zaman universiti. Sebarang perbincangan yang berkaitan dengan perkongsian sejarah sahaja akan dilayan dan kami amat menghargai pihak-pihak yang berkongsi minat yang sama mengenai sejarah. Terima kasih atas sokongan anda dan para pembaca selama ini. Tanpa sokongan anda dan kerjasama dari mana-mana pihak, belum tentu kami dapat meneruskan usaha ini.Teruskan membaca blog Sejarah Islam Pahang.