RESEPI HIDANGAN LENGKAP ( KAMBING PANGGANG)
KAMBING PANGGANG LADA HITAM
BAHAN – BAHAN :
3 KEPING ISI KAMBING ( BERSIHKAN )
GARAM SECUKUP RASA
BAHAN – BAHAN SOS PERAPAN :
3 ULAS BAWANG PUTIH ( DICINCANG )
20 GM SERBUK LADA HITAM
20 GM SERBUK LADA SULAH
2 SUDU TEH SERBUK PAPRIKA
3 KEPING ISI KAMBING ( BERSIHKAN )
GARAM SECUKUP RASA
20 GM SERBUK LADA HITAM
20 GM SERBUK LADA SULAH
2 SUDU TEH SERBUK PAPRIKA
CARA MEMASAK :
LUMURKAN ISI KAMBING DENGAN GARAM
SECUKUPNYA .
BAGI MENYEDIAKAN SOS PERAPAN ,
MASUKKAN BAWANG PUTIH , LADA SULAH , LADA HITAM , SERBUK PAPRIKA DAN KE
DALAM MANGKUK . GAUL RATA .
MASUKKAN ISI KAMBING TADI KE DALAM
MANGKUK BERISI BAHAN PERAPAN . BIARKAN SELAMA 3 JAM.
PANASKAN PEMANGGANG DAN MASAK
SEHINGGA SEMPURNA
4 comments
Terima kasih berkongsi resipi ini. Boleh la saya share ngan famili dan rakan.
BalasPadamsilakan ^^
PadamWow kambing bakar? Favourite gila kalau bab" kambing ni apalagi kalau kambing bakar.
BalasPadamselamat mencuba ^^
Padam