RESEPI HIDANGAN LENGKAP RESEPI TELUR PUYUH MENTEGA
RESEPI TELUR
PUYUH MENTEGA
BAHAN –
BAHAN MEMASAK
20 BIJI
TELUR PUYUH ( DIREBUS DAN DIGORENG )
5 BIJI CILI
PADI ( DIHIRIS )
5 BIJI
BAWANG MERAH
2 ULAS
BAWANG PUTIH
3 TANGKAI
DAUN KARI
1 TIN SUSU
CAIR
2 SUDU MAKAN
MENTEGA
1 SUDU
MINYAK MASAK
GARAM DAN
GULA SECUKUP RASA
CARA MEMASAK
PANASKAN
MINYAK BERSAMA MENTEGA DI DALAM KUALI
MASUKKAN
BAHAN – BAHAN YANG TELAH DIHIRIS BERSAMA DAUN KARI . KACAU SEBENTAR .
APABILA
SUDAH NAIK BAU , MASUKKAN SUSU CAIR . PERASAKAN GARAM DAN GULA SECUKUPNYA
AKHIR SEKALI
, MASUKKAN TELUR PUYUH . GAUL SEKETIKA . ANGKAT DAN SEDIA UNTUK DINIKMATI .
0 comments