Pilih Bahasa

RESEPI HIDANGAN LENGKAP RESEPI TELUR PUYUH MENTEGA


RESEPI TELUR PUYUH MENTEGA

BAHAN – BAHAN MEMASAK

20 BIJI TELUR PUYUH ( DIREBUS DAN DIGORENG )
5 BIJI CILI PADI ( DIHIRIS )
5 BIJI BAWANG MERAH
2 ULAS BAWANG PUTIH
3 TANGKAI DAUN KARI
1 TIN SUSU CAIR
2 SUDU MAKAN MENTEGA
1 SUDU MINYAK MASAK
GARAM DAN GULA SECUKUP RASA

CARA MEMASAK

PANASKAN MINYAK BERSAMA MENTEGA DI DALAM KUALI
MASUKKAN BAHAN – BAHAN YANG TELAH DIHIRIS BERSAMA DAUN KARI . KACAU SEBENTAR .
APABILA SUDAH NAIK BAU , MASUKKAN SUSU CAIR . PERASAKAN GARAM DAN GULA SECUKUPNYA


AKHIR SEKALI , MASUKKAN TELUR PUYUH . GAUL SEKETIKA . ANGKAT DAN SEDIA UNTUK DINIKMATI .

Share:

0 comments

Flag Counter

Pemberitahuan

Pemberitahuan
Segala hantaran/post di blog ini hanya berkaitan dengan usaha sama dalam memperkasakan sejarah islam, budaya, makanan dan tempat pelancongan di negeri Pahang, dan tidak mempunyai sebarang kaitan dengan mana-mana pihak serta tidak menerima pengiklanan. Semua perkongsian adalah atas minat penulis yang mula berkembang sejak zaman universiti. Sebarang perbincangan yang berkaitan dengan perkongsian sejarah sahaja akan dilayan dan kami amat menghargai pihak-pihak yang berkongsi minat yang sama mengenai sejarah. Terima kasih atas sokongan anda dan para pembaca selama ini. Tanpa sokongan anda dan kerjasama dari mana-mana pihak, belum tentu kami dapat meneruskan usaha ini.Teruskan membaca blog Sejarah Islam Pahang.