Lensa Sejarah Islam Pahang

Lensa Sejarah Islam Pahang
"Pemandangan Sungai Pahang di Temerloh" -Lensa Sejarah Islam Pahang (Klik di Gambar)

Pilih Bahasa

Jumaat, 5 Mei 2017

JALAN-JALAN KE PEKAN SEHARI CHENOR (KHAMIS)


   PEKAN SEHARI CHENOR (KHAMIS)


    Jika sebelum ini, pihak Sejarah Islam Pahang berkunjung ke Pekan Sehari Temerloh pada hari Ahad, 2 minggu lepas pihak kami sempat berkunjung ke Pekan Sehari Chenor. Pekan Sehari Chenor semestinya ada pada setiap hari Khamis pagi di pekan Chenor. Anda perlu bangun awal untuk ke Pekan Sehari Chenor memandangkan pelbagai jenis sayuran segar, makanan tradisional dan keperluan harian dijual seawal pukul 7.30 pagi. Tarikan utama di Pekan Sehari Chenor antaranya kuih-muih tradisional buat peminat dan penggemar kuih-muih tradisional.
    (Pemandangan pekan sehari Chenor daripada pintu masuk)


   Banyak keistimewaan yang ada di Pekan Sehari Chenor terutamanya kepelbagaian makanan tradisional terutamanya kuih-muih dan makanan. Perkara yang paling menarik juga anda boleh mendapatkan sayuran kampung yang segar dan murah harganya.

    Kuih muih tradisional dan makanan yang enak anda boleh beli di Pekan Sehari Chenor. Penulis dah cuba pelbagai kuih muih di sini. Memang sedap dan murah harganya. Terbaik.(Laksa , Mee Kari)


                                 (Kuih tradisional pelbagai jenis dan rasa)


                            (Makanan yang enak dan menarik)Seperti biasa ikan sungai yang terkenal di Sungai Pahang ada di setiap pekan sehari yang berhampiran.

 Di Pekan Sehari Chenor, semestinya menjadi pilihan penggemar buah-buahan tempatan dan peminat tanaman pokok buah-buahan.


Jadi? Tunggu apa lagi, jom berkunjung ke Pekan Sehari Chenor pada pagi hari Khamis. Selamat memanfaatkan masa ke Pekan Sehari Chenor jika anda berkesempatan. 

Segala cadangan, komen dan kritikan, jangan segan untuk berkongsi semuanya melalui blog kami pada ruangan komen. 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Ikuti SIP